28 Juni, 2017

Graan hakselen met Lohnunternehmen Berk!

Neel, Hakselen

Met het mooie weer eind juni werd er ook heel wat graan gehakselt, of het wel bekende "GPS hakselen". Tijdens het terug fietsen van school kwam ik toevallig Lohnunternehmen Berk tegen met een Deutz Agrostar met Fortuna kipper. Zeker de moeite om eens een kijkje te gaan nemen dacht ik! Snel naar huis, de camera op zak en de werkschoenen aan!

Aangekomen begonnen ze net aan een nieuw land. En bij Berk doen ze het zoals het hoort, de hakselaar achteruit achterna!

Alleen heeft de Fortuna een kleiner volume dan de andere trailers. Ze waren het land geeneens half rond en de kipper was al vol! Gelukkig kwam bij het wegrijden de Fendt 828 met Krone 2 asser er al aan en zat de gang er toch goed in.

Toen was het zoals ik al zei tijd voor de 828! Met de Krone trailer kon het aanhakselen makkelijk worden afgemaakt, deze kipper heeft een inhoud van maarliefst 56m³!

Bij het aangaan van de 2de ronde kwam de 724 ook het land opgereden!

Even draaien op de kopakker!

That ass Doe!

En met een beste kop vertrekt ook deze kipper naar de kuil!

Intussen was de Deutz ook aan het legen, alleen was de kuilmachinest nog niet aanwezig. Door even door de zender te roepen wisten we dat hij over enkele minuten daar zou zijn.

En jahoor! Daar was hij dan met de Xerion!

Gelijk even de eerste wagen al aanrijden, Want de 828 was onderweg.

En daar kwam de 828 de hoek om!

En de 724 belande onder de pijp!

Toen even de 2de lading aarijden!

Nog even een foto van de 724 die terug richting de hakselaar gaat!

En hierbij kwamen we alweer bij de laatste foto van deze update!

Met dank aan Lohnunternehmen Berk!