29 Juni, 2017

Grasoogst met John Deere en Fendt!

Neel, Grasoogst

Ook werd er in juni heel wat gras binnengehaald door de boeren, zo was ook boer Joeri uit Zwolle druk bezig met het binnenhalen van enkele hooibalen!

Het maaien werd uitgevoerd door een plaatselijke loonwerker. Zij kwamen met een John Deere 6210R met Krone trippel maaier.

De kneuzers in de Krone maaiset is zeker een meerwaarde om het gras in deze periode binnen te krijgen. Een beetje zon en het droogt als de malle!

En het feit dat het snel droogde was zeker wel te merken! Wanneer Joeri enkele keren met zijn Fendt 309 over het land was geweest was het klaar om in de pers te gaan!

Best wel ene stoer actieshot zo! ;)

En wanneer Joeri het gras droog genoeg verklaart vertrekt hij ook weer naar huis met zijn trekker!

Uiteraard moet het gras ook geharkt worden vooraleer de loonwerker kan komen. Deze keer had Stef, de zoon van Joeri, de opdracht gekregen om het gras te harken! Maar eerst nog even naar lokale dealer om de hark te voorzien van nieuwe tanden!

Even rond harken...

Wanneer er twee keer is rond gegaan is het tijd om wat banen te trekken.

En wanneer ook Stef zijn laatste baan harkt verklaar ik het harken ook als geweest. Nu wachten op de loonwerker!

En nog geen uur later was de loonwerker daar. Het persen ging gebeuren met en zeer mooie combinatie, namelijk een Fendt 930 Vario TMS met Claas Quadrant 3200.

Gras was er genoeg, dus de balen kwamen talrijk op het land te liggen!

En wanneer ook de loonwerker aan zijn laatste baan begint laat ik het voor gezien. Het binnehalen van de balen kon ik helaas niet bijzijn, ik moest naar een verjaardag!

Met dank aan boer Joeri!